Asiantuntijoidemme vinkit laadukkaan TV-kuvan ja vakaampien nettiyhteyksien mahdollistamiseen

Antenniopas 

Tietoa, vinkkejä ja antennialan uusimmat tuulet

Miksi TV:n kuva on huono? Tai miten saada parempi nettiyhteys? Kun asentajamme on työssään, millaisiin asioihin hän kiinnittää kohteessaan huomiota? Kokosimme oheen oppaan, josta löydät niin Usein kysyttyä -osion kuin uusimpia kuulumisia antennialalta sekä keskeisimpiä työvaiheita hyvän signaalin nappaamiseen. Lisätietoa työstämme saat ottamalla yhteyttä!Usein kysyttyä:

Antenniasennukset (TV):

4G / 5G -asennukset:

Tuotteet:

Yrityksille:

Suomen KTV-palvelusta:

Lisätietoa: myynti@ktv-palvelu.fi


Kysy lisää »

Ajankohtaista antenneista:

 • 20.05.2024
  HD-siirtymä lisää antenni-tv-kotien teräväpiirtotarjontaa – voit jo nyt valmistautua kevääseen 2025

  Tiedote. Julkaistu: 16.05.2024, 09:35
  Digita Oy


  Suomessa on käynnissä HD-siirtymä, mikä tarkoittaa sitä, että vapaasti katsottavat tv-lähetykset lähetetään vaiheittaisen siirtymäajan jälkeen vain teräväpiirtolaadulla. Perusmuotoiset eli SD-lähetykset päättyvät ensin Ylellä keväällä 2025 ja kesän aikana myös muilta Suomen tv-kanavilta. Muutos koskee sekä antenni- että kaapeli-tv-vastaanottoa. Digita investoi merkittävästi antenni-tv-verkon HD-siirtymään päivittämällä antenni-tv-verkon lähettimet HD-yhteensopiviksi koko maassa.

  ”HD-siirtymä lisää teräväpiirtokanavien määrää antenni-tv-verkossa. Äly-tv-laitteiden määrän kasvaessa lisääntyy myös nettiin kytkettyjen laitteiden lukumäärä. Nettiin kytketyt laitteet rikastavat katsojien tv-käyttökokemusta hybridi-tv-lisäpalveluilla”, kertoo Digitan Broadcast-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tom Jungell.

  ”HD-siirtymä on tärkeä askel Suomen televisiotoiminnan kehittämisessä ja varmistaa, että kansalaiset pääsevät hyödyntämään nykyaikaisia media- ja tietoyhteiskuntapalveluita. Ydintehtävämme Digitassa on varmistaa jokaisen suomalaisen tiedonsaanti vuoden jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden kaikkialla Suomessa myös poikkeusoloissa”, jatkaa Jungell.

  Antenni-tv-talouksissa on hyvä varmistua seuraavista asioista:

  Siirtymässä tulee varmistaa, että oma tv-vastaanotin on ajan tasalla eli sillä voi vastaanottaa HD-lähetyksiä. Mikäli antennitaloudessa katsotaan jo nyt Ylen, MTV3:n ja Nelosen HD-lähetyksiä, on vastaanotin HD-kelpoinen. Jos asut kerrostalossa etkä ole varma onko televisiosi antenniverkossa, ota yhteys isännöitsijään.


  Jos HD-kanavat eivät näy ja antennijärjestelmäsi on ajantasainen, sinun tulee todennäköisesti hankkia uusi HD-kykyinen televisio. Varmistathan tällöin, että vastaanottimessa on DVB-T2-viritin. Useimmista Suomessa myytävistä uusista televisioista tämä löytyy, mutta voit tarkistaa tarkemmat mallikohtaiset tiedot sivulta testatutlaitteet.fi.


  Mikäli asut omakotitalossa ja omistat nykyaikaisen toimivan UHF-antennin, eikä tv-vastaanotossa ole ollut ongelmia, ei ole todennäköisesti tarvetta vaihtaa antennia. Tärkeää on muistaa kuitenkin, että antennijärjestelmät, kuten muutkin kodin järjestelmät, edellyttävät ylläpitoa.


  Myös vapaa-ajan asunnoissa ja kesämökeillä on hyvä tarkastaa television ajantasaisuus.
  HD-siirtymä toteutetaan yhteistyössä tv-toimialan ja Traficomin kanssa.

  Lue lisää HD-siirtymästä.

  Lue lisää
 • 27.01.2021
  Antenni-tv-verkko houkuttelee uusia tv-kanavia ja hybridipalveluja

  Digitan antenni-tv-verkko välittää tänään enemmän tv-kanavia kuin koskaan aiemmin. Jakelussa on vapaiden kanavien lisäksi suuri määrä suosituimpia maksu-tv-kanavia. Saatavilla on myös viimeisimmät vuorovaikutteisen television palvelut. Vuoden 2020 käynnistyneet vapaat ja maksu-tv-kanavat ovat saavuttaneet suuren suosion.

  Lue lisää
 • 05.01.2021
  Viisi tärkeää huomioitavaa seikkaa antenniasennuksessa »

  Millaisiin asioihin antenniasennuksessa kiinnitetään huomiota?

  Lue lisää