Blogi

syyskuu 2016

AJANKOHTAISTA ANTENNI-TV-TIETOA ISÄNNÖITSIJÖILLE JA TALOYHTIÖILLE  

                                             

Taajuusmuutostyöt on tehty taloyhtiössä, mutta nyt tulee varmistaa, että asukkailla on mahdollisuus vastaanottaa myös teräväpiirto ( HD ) -lähetyksiä antennitalouksissa. Taloyhtiöissä HD -kanavien lisäys vaatii VHF -antennin lisäksi yleensä päävahvistin uusintaa tai ohjelmointia.

Antenniverkossa laajempi tarjonta: Antenniverkon tarjonta on laajentunut merkittävästi muutaman viime vuoden aikana. Antenniverkossa on tarjolla mm. laaja valikoima teräväpiirto- eli HDTV-kanavia. Näet antenniverkon koko kanavatarjonnan oheisesta kanavakartasta. Kun kiinteistö on päivittänyt antennivastaanottonsa ajanmukaiseksi, asukkaat pääsevät seuraamaan vapaana jaettavia Ylen kanavia HD -tasoisina sekä mm. MTV HD -kanavaa että muuta laajempaa maksutelevisiotarjontaa.

Varmista oikeat antennit: Antenniverkossa lähetyksiä tarjotaan sekä UHF-, että VHF- taajuusalueella. HDTV-kanavia voi katsoa DNA:n VHF-verkon näkyvyysalueella, kun kiinteistössä on DNA:n tv-lähettimeen suunnattu VHF-antenni ja huoneistossa DVB T2 -virittimellä ( Antenna HD Ready ) varustettu vastaanotin. UHF-verkon kanavat vastaanotetaan edelleen kiinteistön UHF-antennilla - varmista kiinteistösi mahdollisuus vastaanottaa koko antenniverkon tarjonta kahdella antennilla.

PlusTV:stä DNA Welho: PlusTV on siirtynyt osaksi DNA:ta ja on nyt nimeltään DNA Welho. DNA Welho tarjoaa antenniverkon maksutelevisioasiakkaille huomattavasti monipuolisemman kanavavalikoiman, johon kuuluu myös laaja teräväpiirtotarjonta. Kanavien käyttöönotto on helppoa: tilaajat voivat käyttää kaikkia Antenna Ready HD -hyväksyttyjä teräväpiirtolaitteita nykyisellä kortillaan.

4G -rakentaminen ja antennivastaanotto: Kiinteistön antennipäivityksen yhteydessä kannattaa huomioida myös tulossa oleva uusien 4G-matkaviestinverkkojen rakentaminen 700 MHz taajuusalueelle. Näiden taajuuksien 4G-käyttö saattaa aiheuttaa häiriöitä tv-kuvaan, joten kannattaa varmistaa myös kiinteistön suodattimien ja päävahvistimen soveltuvuus antennivastaanoton taajuusmuutoksiin.

Viestintäviraston uusi määräys 65/2013M kiinteistöjen sisäverkoista: Kiinteistön sisäverkkoja koskeva 1.1.2014 voimaan astunut Viestintäviraston määräys 65/2103 M velvoittaa taloyhtiöt huolehtimaan, että kiinteistön sijaintikunnassa tarjolla olevat Ylen kanavat ovat asukkaiden käytettävissä. Viestintäviraston mukaan myös Ylen teräväpiirtokanavat ovat siirtovelvoitteen alaisia. Taloyhtiöiden tulee järjestää Ylen HD-kanavien vastaanotto kanavien näkyvyysalueella.

On siis monta syytä, miksi kiinteistön kannattaa nopeasti varmistaa antennilaitteiston ajanmukaisuus. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää käynnissä olevista muutoksista. Tilaa antennialan ammattilainen suorittamaan tarvittavat päivitykset jo nyt. Yrityksemme on DNA:n valtuutettu VHF Pro -yhteistyökumppani.

Ystävällisin terveisin

Kari Johansson

Suomen KTV-palvelu Oy


Antenniverkon teräväpiirtolähetykset 0

Päiväys: 07.12.2017 - Antenniverkon teräväpiirtolähetykset ( DNA )

Antenniverkon HD-lähetykset

Lue lisää: Antenniverkon teräväpiirtolähetykset (0 kommenttia) »